Houten vloer schuren

Is uw bestaande houten vloer aan verfrissing toe? Laat uw vloer schuren, zodat u opnieuw kunt genieten van een nieuwe houten vloer in uw woning. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Waarom houten vloer schuren?

Het opnieuw laten schuren van een houten vloer zorgt ervoor dat u opnieuw kunt genieten van uw prachtige vloer.

Wij snappen dat deze keuzes lastig te maken zijn en helpen u hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Houten vloer

Wij kunnen u helpen met schuren

Na een inspectie van de huidige situatie bieden we u advies aan over de verschillende mogelijkheden. Doordat we gebruik maken van verscheidene olie- en lak leveranciers kunnen we u altijd van een product voorzien dat het beste bij uw wensen aansluit. Wij denken met u mee en hebben goede afzuiging om de stofoverlast tot een minimum te beperken tijdens het schuren.

De keuze welke afwerking het beste bij uw huidige situatie past bespreken we, waardoor we tot het beste advies kunnen komen. Soms past olie beter in een huishouden en soms lak.

Het voordeel van olie is dat de vloer plaatselijk bijgewerkt kan worden, er eenvoudiger kleurpigmenten toegepast kunnen worden en de natuurlijke uitstraling van het hout het beste behouden blijft, gedurende jaren. Het nadeel van olie is dat het meer onderhoud behoeft dan lak, waardoor u vaker uw vloer zult moeten boenen. Indien u dit niet ziet zitten kunnen wij uiteraard ook uw vloer boenen.

Lak heeft als voordeel dat het harder is dan olie en geen jaarlijks onderhoud vergt. Lak sluit de poriën van de vloer af, waardoor het als een beschermende laag op de houten vloer ligt. Het nadeel van lak is dat de mooie structuur van het hout enigszins verloren gaat door de laag die erop ligt. Bovendien kan lak niet plaatselijk bijgewerkt worden zodra er krassen zijn ontstaan.

Wil je meer zien van onze projecten?

Algemene gegevens

Mels Parket

Kies uw gewenste vloer tijdens een bezoek aan onze showroom in Steenbergen.

© 2000-2021 – Mels Parket